Leder i Fyns Amts Avis

Fyns Amts Avis mener: Storms Hjørne går foran med et stærkt eksempel

Billede1-leder
Salget af folkeaktier til foreningen Storms Hjørne bidrog godt til muliggørelsen af købet af bygningen, butikken ligger i. Privatfoto


 12 jan. 2023 kl. 15:26
David Bernicken dabe@faa.dk

 

I en tid, hvor krig, inflation og bekymring for beskæftigelse og økonomi sætter sig tungt på sendefladen, er det opmuntrende at læse nyheden om, at foreningen, der driver købmandsbutikken Storms Hjørne i Troense, er i god form. Faktisk så god form, at der er blevet råd til at købe bygningen, butikken ligger i.

Javist, det har betydet, at stort set alle til rådighed stående midler er blevet proppet i mursten. Medlemskontoen, penge fra folkeaktier, lidt fondskroner og så diverse driftskonti er stort set tømt.

Det presser måske driftsøkonomien en smule i første omgang, og der er ikke noget at sige til, at formanden for foreningen, Lise Dengsøe, har været en smule bekymret for det, men alene det, at det har været muligt at stampe en lille million kroner op, så det hverken er en bank eller en udlejer, der ejer bygningen, vidner om, at økonomien er ganske fornuftigt skruet sammen. Og mon ikke der stille og roligt kan lægges krone på krone igen, så den økonomiske polstring igen ser fornuftigt ud.

 

Historien om Storms Hjørne er ligesom en række andre frivilligt drevne butikker en beretning om, hvordan et lokalsamfund kan stå sammen og skabe et fundament for et samlingspunkt. Udfordringen er som så ofte set, at der skal holdes ved, når nyhedens interesse er fordampet.

Det kan man vist roligt konstatere har været tilfældet i Troense. Det er efterhånden godt syv år siden, foreningen blev stiftet, og 5. marts 2016 blev dørene til købmandsbutikken åbnet første gang. Det vidner lidt om holdbarheden – især når det kan lykkes at skrabe en lille million kroner sammen via driften, fonde og folkeaktier.

 

Nu venter der heldigvis en tid, hvor der skal bruges færre penge på lejeudgifter, og det er positivt for den slunkne kasse. Med i pakken følger dog også ansvaret for vedligeholdelsen af stedet. Det skal der naturligvis tages højde for i budgetterne. Derfor er det også vigtigt, at den eksisterende opbakning fastholdes, og kommer der nye kunder til, vil det skam ikke gøre noget.

Storms Hjørne er nemlig et godt lille samlingspunkt i Troense, og den stærkt funderede forening viser et flot eksempel til efterfølgelse.

Fyns Amts Avis mener: Storms Hjørne går foran med et stærkt eksempel

Billede1-leder
Salget af folkeaktier til foreningen Storms Hjørne bidrog godt til muliggørelsen af købet af bygningen, butikken ligger i. Privatfoto


 12 jan. 2023 kl. 15:26
David Bernicken dabe@faa.dk

 

I en tid, hvor krig, inflation og bekymring for beskæftigelse og økonomi sætter sig tungt på sendefladen, er det opmuntrende at læse nyheden om, at foreningen, der driver købmandsbutikken Storms Hjørne i Troense, er i god form. Faktisk så god form, at der er blevet råd til at købe bygningen, butikken ligger i.

Javist, det har betydet, at stort set alle til rådighed stående midler er blevet proppet i mursten. Medlemskontoen, penge fra folkeaktier, lidt fondskroner og så diverse driftskonti er stort set tømt.

Det presser måske driftsøkonomien en smule i første omgang, og der er ikke noget at sige til, at formanden for foreningen, Lise Dengsøe, har været en smule bekymret for det, men alene det, at det har været muligt at stampe en lille million kroner op, så det hverken er en bank eller en udlejer, der ejer bygningen, vidner om, at økonomien er ganske fornuftigt skruet sammen. Og mon ikke der stille og roligt kan lægges krone på krone igen, så den økonomiske polstring igen ser fornuftigt ud.

 

Historien om Storms Hjørne er ligesom en række andre frivilligt drevne butikker en beretning om, hvordan et lokalsamfund kan stå sammen og skabe et fundament for et samlingspunkt. Udfordringen er som så ofte set, at der skal holdes ved, når nyhedens interesse er fordampet.

Det kan man vist roligt konstatere har været tilfældet i Troense. Det er efterhånden godt syv år siden, foreningen blev stiftet, og 5. marts 2016 blev dørene til købmandsbutikken åbnet første gang. Det vidner lidt om holdbarheden – især når det kan lykkes at skrabe en lille million kroner sammen via driften, fonde og folkeaktier.

 

Nu venter der heldigvis en tid, hvor der skal bruges færre penge på lejeudgifter, og det er positivt for den slunkne kasse. Med i pakken følger dog også ansvaret for vedligeholdelsen af stedet. Det skal der naturligvis tages højde for i budgetterne. Derfor er det også vigtigt, at den eksisterende opbakning fastholdes, og kommer der nye kunder til, vil det skam ikke gøre noget.

Storms Hjørne er nemlig et godt lille samlingspunkt i Troense, og den stærkt funderede forening viser et flot eksempel til efterfølgelse.