Nyhedsbrev juli 2020

page1image7359744

NYHEDSBREV 1. JULI 2020

CORONASITUATIONEN

Butikken har gennem hele coronanedlukningen og videre frem fastholdt normale åbningstider. Den 23.3. startede desuden et tilbud om udbringning af varer. Dette tilbud vil fortsætte endnu et stykke tid.
Caféafdelingen holdes stadig lukket, så kaffesalget er ”To Go”.

Desuden indkøbes en berøringsfri afspritningsbeholder, som et led i bestræbelserne på at minimere smitterisikoen.
Under nedlukningen valgte flere kunder at lægge deres indkøb i Storms Hjørne, og mange er fortsat med at handle i butikken – hvilket er glædeligt for butikkens fremtid.

ØKONOMI

Økonomisk går det fortsat godt i butikken. Omsætningen er stigende, og det er lykkedes at mindske spild/tab. Som noget nyt vil der blive opsat en reol mærket ”Stop madspild” til varer, der er tæt på udløbsdatoen.

ISÆTNING AF ET VINDUE I BUTIKKENS TILBYGNING

Bestyrelsen har fået bevilget 15.000 kr. af Fonden for Fynske Bank til isætning af et ekstra vindue i butikken. Prisen er 19.475 kr., og arbejdet udføres af Sydfyns Byggefirma. Det sidste beløb på 4.500 kr. er doneret af de tre lokale instanser: Praksisarkitekter, Troense Beboerforening og Pæreskudeprojektet, som vi også her vil takke mange gange for den generøse donation tillige med den hurtige respons på vores forespørgsel om støtten. Tak for en uforbeholden opbakning.

NYE ÅBNINGSTIDER

Fra den 1. juli til og med 15. august er der hver dag åbent fra kl. 8 i Storms Hjørne. Morgenbrød ligger klar. Det er en god idé at forudbestille, hvis man vil være sikker på at få frisk morgenbrød.

NYE SPECIALVARER

Ny chokoladeleverandør

Vi har lavet aftale med L’Artisan-chokolade – belgisk chokolade håndlavet på Fyn – som erstatning for Konnerup Chocolatier, der gik konkurs i februar i år. Indehaveren af L’Artisan hedder Rik Ryckeboer, som er uddannet konditor . På sin hjemmeside skriver han: ”I mine lokaler på Nordfyn fremstiller jeg selv alle mine chokolader fra først til sidst efter belgisk tradition. For mig er chokolade mere end et håndværk. Det er en hjertesag.”

Vi har indkøbt æsker med fyldt chokolade, chokoladeplader med forskellige smage, samt poser med rochers og overtrukne mandler, og vi har allerede fået meget fin kunderespons på produkterne.
I mellemtiden er Konnerup Chocolatier genåbnet, så fremover vil vi indkøbe flere af de mest populærere produkter herfra, bl.a. chokoladepladerne med påskrifterne ”Tillykke”, ”Mange tak” og ” God bedring”.

Kød

Vi er forberedt på en god, varm sommer – som indbyder til at grille et dejligt stykke kød. I fryseren finder du f.eks. flere forskellige slags pølser, som alle er meget velegnede til at grille:

Fra Allegaarden: Lammegrillmedister – markedspølser (kylling/gris) – brunchpølser (kylling).

Fra Toftegård: grillpølser, som selvfølgelig er fremstillet af det fine oksekød, som Jan Toftegård producerer.

Vi tilbyder også:

 • –  Kyllingeudskæringer: bryst samt under/overlår, pakket i mindre portioner.

 • –  Lamme- og svinekoteletter

 • –  Oksebøffer og -stege

 • –  Hakket kylling, okse, og svinekød

  Desuden har vi næsten altid lamme- og kyllingefrikadeller på lager, men de er så populære, at producenten næsten ikke kan følge med.

  HUSK : ALLE KØDPRODUKTER ER FROSTVARER OG FINDES I SKABSFRYSEREN.

  Lakrids fra Almaregården

  Det er 100% vegansk – ingen gelatine – ingen kunstige tilsætningsstoffer – ingen har E-numre.
  Der er følgende smagsvarianter:
  Sød lakrids, salt lakrids, chili lakrids, lakridspenge og lakridsstænger i sød og salt Vingummi (glutenfri)

  Fås med abrikos – og blodappelsinsmag, samt hindbærskruer (mindre).

  Æg

  For et par måneder siden måtte Tåsinge Æg desværre lukke. Vi har fundet et fint alternativ – Maglemose Græsæg fra Ullerslev, som er certificeret økologiske. Navnet ”græsæg” hentyder til, at hønsene har fri adgang til store græsarealer. De bor i flytbare hønsehuse, som flyttes hver 14. dag, så hønsene altid har friskt græs at spise og bevæge sig i. (Se evt. en lille film på hjemmesiden maglemoseaeg.dk.) Æggene er store, og blommerne har en fantastisk farve. Vi får leveret friske æg ca. 1 gang ugentligt.

  Ærøsk øl og rapsolie
  Vi har fundet en ny ølleverandør fra Ærø: Håndbrygget SKOVBY ØL fra Skovby Gl. Mejeri. Vi har udvalgt tre øltyper: India Pale (fyldig, lys øl), Bayersk Øl (gylden lys øl med let humlet smag ) og Humlen (kastanieagtig farve, fyldig maltsmag med behagelig bitterhed) – alle tre typer er 4,5 – 5 % .Vi fører også deres rapsolie, Ærø Raps (250/500 ml).

Kalender 2021

Mette Marie Hansens kalender for 2021 er klar. Hun står også bag en ny plakat og store smukke postkort. Motivet er Ambrosius Egen.

”Projekt Håndklæde”

Mange tak til dem, som tog opfordringen op og udnyttede Corona-hjemme-tiden til at strikke håndklæder, karklude og vaskehandsker, som efterfølgende sælges i forretningen – med et bidrag til Kræftens Bekæmpelse. Vi har nu et lille lager, som ligger klart til salg – men kan altid bruge mere.

***

Husk også, at vi har mange andre gode tilbud, bl.a. mange gaveideer. Vi har færdigpakkede gaver på gavereolen og også færdige slikposer.

***

MØDER

Bestyrelsesmøde den 12.8.20 Frivilligmøde den 25.8.20

 

Venlig hilsen

Margit Wind, Vibeke Matzen og Gerd Machon

på Info-gruppens vegne