Nyhedsbrev april 2020

NYHEDSBREV – APRIL 2020

Konstituering

Efter generalforsamlingen har bestyrelsen følgende medlemmer 
Formand: Lise Dengsøe
Næstformand: Kirsten Vilhelmsen
Kasserer: Ingegerd Størling
Sekretær: Gitte Krøis 
Bestyrelsesmedlem: Gerd Machon

Suppleanter:
Alice Høltzel
Erik Andersen

Bestyrelsen arbejder fortsat videre med den struktur, som blev lagt efter generalforsamlingen 2019, dvs. med mange arbejdsgrupper, der langt hen ad vejen er selvstyrende, og hvor frivilligmøderne hver anden måned bliver det forum, hvor mange anliggender debatteres og besluttes.

Coronasituationen

Med coronavirussen blev Danmark torsdag d. 12. marts lagt i dvale. Fødevarebutikkerne skulle selvsagt holde åbent, men flere af vores frivillige butiksvagter var bekymret for at arbejde i butikken og valgte at melde fra, så længe forskellige påbud og forholdsregler fra regeringen gælder. Med ekstra indsats fra de resterende butiksvagter i gruppen kan vi stadig holde åbent.

Vi har taget de forholdsregler, som de fleste andre fødevarebutikker har gjort, nemlig at ophænge en plexiglasskærm foran disken, opstillet et bord med håndsprit og latexhandsker, lukket caféen ned, så der nu kun sælges kaffe ’to go’ og indført begrænsning på antallet af kunder i butikken samtidig.

Desuden startede vi mandag d. 23. marts en udbringningsordning, hvor kunder kan ringe en vareliste ind hver dag inden kl. 16, hvorefter en frivillig bringer varerne ud. Det er især tiltænkt de ældre på Mærskgården, men andre har også benyttet sig af ordningen.
Syv personer meldte sig som udbringere. Det har været en succes: Udbringerne bliver mødt med glædestrålende ansigter og bliver takket mange gange for udbringningen. I tørre tal giver den et godt tilskud til butikkens omsætning, da flere er nye kunder.

Omsætning i marts

Omsætningen i marts måned var på 97.300 kr. – første halvdel 44.800, sidste halvdel 52.500. Til sammenligning var omsætningen i marts 2019 på kr. 76.000, dvs. en stigning på 26 – 27% ! Så vi kan med glæde konstatere, at coronakrisen ikke har haft nogen negativ indvirkning på omsætningen, og vi har endda fået udvidet kundekredsen.

Ugens virksomhed

I uge 12 blev Storms Hjørne kåret som ”Ugens virksomhed” af projekt ”Styrket Erhverv i Gadeplan”. Vi blev ønsket ”Stort tillykke med titlen og et kæmpe skulderklap for et fantastisk gåpåmod til de frivillige”. Dejlige ord at få og ikke mindst dejligt, at vi bliver lagt mærke til. Butikken blev i den anledning omtalt i både Fyns Amts Avis og Ugeavisen.

4-årsfødselsdag

Storms Hjørne fejrede 4-års fødselsdag torsdag d. 5. marts med kaffe, rundstykker og kringle til alle om formiddagen og med smagsprøver på de mange sirupper, som vi forhandler fra Det Søde Liv. Om eftermiddagen blev den fejret med øl- og vinsmagning med donationer fra Vinspecialisten Korsgade, Svendborgsund Bryghus samt Ørbæk og Refsvindinge Bryggerier. Mange kom for at fejre dagen – både formiddag og eftermiddag.

Nye varer
 
Fuglefoderhuse.
Vi forhandler nu meget smukke fuglefoderhuse i zink og kobber fra ”Strimmelhuset” i Svendborg. Foderhuset kan hænge (som det kan ses i Storms Hjørne) eller stå (fod/stolpe kan tilkøbes).

BeeHugs.

Som noget nyt har vi i butikken et nyt bæredygtigt alternativ til stanniol, folie, husholdningsfilm og plastposer, det såkaldte Bee-Hugs.
Bee-Hugs produkter findes i firkantede og runde stykker i forskellige størrelser og farver.
Materialet er produceret af økologisk bomuld og jojobaolie, harpiks og bivoks.
Bivokswrapp lader maden ånde, men beskytter samtidig mod luft og fugt. Det kan bruges til indpakning af sandwich, brød, pålæg, ost, grøntsager og frugt. Bør ikke anvendes til fersk kød og fisk. Velegnet også til afdækning af skåle mm. Produktet er genanvendeligt i op til et år, afhængig af brug og korrekt vedligeholdelse.
Kom ned i butikken og se og hør mere om produktet, som produceres og leveres af BeeHugs i Tranekær.
Se evt. beskrivelsen af produktet på vores Facebookside:
https://www.facebook.com/pg/stormshjorne/posts/?ref=page_internal

Projekt håndklæde

Der er kommet nyt garn i kønne forårsfarver. Der er ”farvegrupper” gul-orange-orangerød-rød og grå-lilla og lilla. Garnet er den sædvanlige gode kvalitet og økologisk.
Husk – hvis du har lyst til at hækle vaskeklude eller strikke karklude og håndklæder til forretningens ”Projekt håndklæde”, kan du hente garn og opskrift gratis.


Premier IS
Premier Is fryseren er blevet fyldt op. Nogle varianter er udgået af produktion, til gengæld er der et par nyheder, bl.a. en vegansk isvaffel. Som noget helt nyt har vi et lille udvalg af ”liter-is” i bøtter med 750/800 ml.

Allegaardens kylling og lam

Til påsken er der nye forsyninger. Denne gang er der fokuseret på lidt mindre udskæringer/pakker. Produkter, som passer til enhver lejlighed – også når det bliver grillvejr. Der er også både kyllinge- og lammedeller!

Nogle varer kommer på tilbud i løbet af de næste dage. Hold derfor øje med indholdet i vores lille kummefryser, hvor tilbuddene bliver samlet og tydeligt mærket.

Træølkasser

Vi har måttet finde en ny leverandør til 6-pack-ølkasserne i træ med Storms Hjørnes navn på. Én af de frivillige, Erik Andersen, er uddannet tømrer og producerer nu kasserne for os, så vi igen kan sælge 6 Storms lyse og mørke Ale i trægavekassen. Desuden har Erik produceret en mindre kasse i et mål, der passer til fire Ørbæk øl af den buttede slags.
Dejligt at vi udvider vores profilvarer.

Konkurrence – gækkebrev

Vores seneste tiltag er en konkurrence for børnene i Troense: Klip et gækkebrev og aflever det i butikken. Vi trækker lod om tre vindere, der hver får et påskeæg. Vi udstiller alle gækkebrevene i butikkens vindue, og de skal være Storms Hjørne i hænde senest onsdag d. 8. april, hvorefter der bliver trukket lod skærtorsdag d. 9. april kl. 11.
Se vores opslag på Facebook: https://www.facebook.com/pg/stormshjorne/posts/?ref=page_internal

HUSK
Der er åbent i Storms Hjørne hele påsken!

Bestyrelsesmøde: Tirsdag den 24. april kl. 19 
Frivilligmøde udsat

Venlig hilsen
På info-gruppens vegne

Gerd Machon, Margit Wind og Vibeke Matzen