Nyhedsbrev december 2019

 

page1image19091936

 

Storms Hjørne – NYHEDSBREV – december 2019

Siden sidst:

• Medlemstal
Medlemstallet i Storms Hjørne er nu på 229. Det er dejligt, at så mange støtter butikken. Medlemstallets størrelse har stor betydning, dels når foreningen søger fonde til forbedringer, dels viser det også, at mange ønsker butikkens fortsatte eksistens.
Hvis nogle af medlemmerne kunne tænke sig at hjælpe til i Storms Hjørne, kan de henvende sig i butikken. Her kan man blive informeret om det at være butiksvagt og frivillig. Man står aldrig alene i butikken, hvis man ikke ønsker det.

  • Igen i år støttede Storms Hjørne Operation Dagsværk. To gymnasieelever sørgede den 6. nov. for, at der bl.a. blev luget og fejet rundt om hele butiksbygningen. Et dagsværk er på 5 timer og lønnes med 350 kr. Pengene gik denne gang til uddannelse for unge handicappede i Uganda.
  • Julearrangementet den 1. dec. forløb rigtig godt. Træet blev tændt, og der blev sunget og danset på torvet. Det var glædeligt at se så mange børnefamilier! Mange fandt vej ind i butikken til velsmagende glögg og lækre smagsprøver – et vellykket samarbejde mellem Beboerforeningen og Storms Hjørne.

    Borgmesterbesøg:

    Borgmester Bo Hansen og kommunaldirektør Erik Melgård Bendorf har ønsket at besøge Storms Hjørne, og datoen for mødet blev onsdag d. 4. december kl. 10-11. Fra foreningen deltog Lise Dengsøe, formand, Frands Dalgaard, kasserer og Henning Vilhelmsen, repræsentant for dagligvareindkøbsgruppen.

    Borgmesteren og kommunaldirektøren har i dette efterår arrangeret besøg hos mange dagligvarebutikker i kommunens forskellige lokalområder med den hensigt at indkredse lokalområdernes egenart, behov og udviklingsmuligheder, alt sammen med det højere formål at kunne fastholde Svendborg som en attraktiv bosætningskommune for især unge familier og ikke mindst at give denne positive udvikling endnu et skub.

    Vi fra Storms Hjørne fortalte om, hvordan vi som en forening, der har det usædvanlige formål at drive en butik, er opbygget: Ca. 40 frivillige som butiksvagter, dagligvareindkøbere, specialvareindkøbere, arbejdsgrupper af mere administrativ karaktero.a. Frivilligmøder hver anden måned, hvor den daglige drift, nye tiltag etc. debatteres og besluttes. Vi betonede det fællesskabsorienterende i ’projekt Storms Hjørne’ som en styrke for vores lokalsamfund, fordi det opbyder et meningsfuldt arbejdsfællesskab for de, der ønsker at deltage i et sådant og generelt giver et tilbud om lokal og dermed bæredygtig handel, og at Troense på denne måde ligger langt væk fra en traditionel og stillestående forstad. Vi understregede imidlertid også, at Storms Hjørne kun er ét af byens mange aktiver, og at Storms Hjørne skal ses som en del af den pakke man får ved at bosætte sig i Troense: Skov, kyst, strande, havn, historiske huse, foreninger, aktiviteter, tæt på skole og institutioner og med Storms Hjørne også en dagligvarehandel.

Borgmesteren og kommunaldirektøren viste stor interesse for vores butikskoncept gennem deres deltagende spørgsmål til både økonomien og organiseringen af foreningen. Ikke mindst spurgte de til indsatsen fra frivilliggruppen. De gav os det indtryk, at Troense udefra ses som et ressourcestærkt lokalområde, og at vi kan, hvad vi vil. Ingen tvivl om, at man på det politiske og forvaltningsmæssige niveau er stolt over Troense! Måske blev kommunalrepræsentanterne inspireret og fik gode idéer til det videre arbejde med at gøre Svendborg endnu mere attraktiv at bo i.

Kødgruppen:

Indkøberne af kød har sørget for, at forretningens frysere er fyldt med fine produkter fra Hindsholm (svinekød), Toftegaard (oksekød) og Allegaarden (kylling).

Alle tre producenter er fynske og med rette stolte af deres produkter, som vi forhandler i mange forskellige udskæringer, foruden grillpølser af lam, okse og svinekød samt færdiglavede lamme- og kyllingefrikadeller.

Her i juletiden er det værd at bemærke, at vi har rå leverpostej fra Toftegaard lige til at bage i ovnen til julebordet. Desuden har vi røget kyllingebryst fra Allegaarden, magert og lækkert til f.eks. stuvet spinat – eller prøv det i en moderne udgave af brunkål!

Vi gør opmærksom på, at vi meget gerne modtager bestillinger. Hindsholm og Toftegaard leverer kort efter bestilling er foretaget. Allegaarden har seks vareture om året. Vareturene for 2020 er endnu ikke offentliggjort, men næste varetur bliver formodentlig i januar.

Hvis I ønsker at høre nærmere om produkterne eller afgive bestilling, er I velkomne til at henvende jer til

Ingegerd Størling tlf. 21858883

Konkurrence:

Kom ind i Storms Hjørne inden den 20. dec. og deltag i konkurrencen om det flotte kagehus lavet af Ingrid. OBS – konkurrencen er kun for børn!

Mangler du gaveideer, kan du finde mange spændende ting i butikken. Vi har en gavereol med færdige pakker.

HUSK vi har lukket den 24., 25., 26. og 31. dec. + 1. jan.

Bestyrelsen har holdt møde den 18. nov. og den 10. december. Referaterne kan findes på foreningens hjemmeside: www.stormshjorne.dk Vi opfordrer alle til at sende indlæg til Nyhedsbrevet.

Møder:

Bestyrelsesmøde tirsdag den 14.jan. kl. 19.

Bestyrelsesmøde torsdag den 23. jan. kl. 19

Bestyrelsesmøde tirsdag den 18. feb. Kl. 18.30

Frivilligmøde tirsdag den 21. jan. kl. 19

Generalforsamling onsdag den 26. feb. Kl. 19

GOD JUL OG GODT NYTÅR!

Venlig hilsen
Gerd, Margit og Vibeke

Info-gruppen

Følg også Storms Hjørne på Facebook.