Nyhedsbrev juli 2019

SIDEN SIDST

 • Indtil den 15. august er der hver dag åbent fra kl. 8 i Storms Hjørne. Morgenbrød bestilles og betales inden kl. 17 til dagen efter. Hvis man vil være sikker på, at der er morgenbrød, er det en god idé at forudbestille.
  Ordningen har været en succes.
 • Vi minder om, at vi har det nyeste materiale om vores område formidlet af Tåsinge Turistinformation.
 • Udstillingen I Marinemalerens Fodspor fortsætter i butikken, og vi har nu også fået bogen om Jens Erik Carl Rasmussen, der er udgivet af Marstal Søfartsmuseum. Prisen er 300 kr.
  Mange gæster er begejstrede for udstillingen og dækshusene rundt i havnene.
 • Alle medlemmer har nu modtaget faktura til indbetaling af kontingent. Vi håber fortsat at få flere medlemmer, da det har stor betydning ved ansøgning af fondsmidler. Indmeldelse kan ske på nettet eller ved henvendelse i butikken.
  Vi mangler butiksvagter. Interesserede kan henvende sig i butikken.
 • Dagligvarer
  Vi bestræber os på til stadighed at have et bredt udvalg af dagligvarer. Hvis man som kunde ikke finder den ønskede vare, kan man henvende sig, og vi vil forsøge at få varen i butikken.
 • Butiksvagterne yder en flot indsats i kvalitetskontrollen af dagligvarer mhp at reducere spild og dermed tab for Storms Hjørne.
 • For øjeblikket er der stor rabat på fem kr. på fire slags Premier Is. Det drejer sig om Smarties, Tropical, Yankee Mandel og Yankee Original.NYE TILTAG I SPECIALVAREAFDELINGEN
  PRODUKTER FRA HORNVAREFABRIKKEN – UDSALG
  Vi har længe forhandlet Hornvarefabrikkens smukke produkter 
  – smykker og brugsgenstande (skeer og smør/honningknive) . Som et led i en fornyelse af vores sortiment, har vi imidlertid besluttet at lade Hornvarefabrikkens produkter udgå, og vores lille restlager sælges derfor med meget store rabatter – op til 50% rabat. Det er fine produkter i en meget lækker forarbejdning. En kniv sammen med et glas

lokal honning eller en ske sammen med lækker marmelade fra Avernakø er gode gaveideer, som lige nu kan erhverves til en rimelig pris.

TRÆSKEER
Johan Haaber fra Troense har håndsnittet SKEER på gammeldags vis med økse og kniv i mange forskellige træsorter bl.a. birk, ahorn, valnød og kirsebær. Disse produkter er nu til salg i Storms Hjørne.

SENNEP FRA ”FOOD FOR FRIENDS”
To unge mænd – den ene med rødder på Sydfyn – har etableret en ny virksomhed i Svendborg. De har overtaget sennepsproduktionen fra Dansk Mjød, som i en årrække har leveret lækre og populære sennepsvarianter til specialbutikker, og deres første egenproducerede – og egenudviklede – sennep er netop blevet præsenteret på Kulinarisk Sydfyns fødevaremarked i Svendborg. Den hedder”Fynsk sommersennep”. Hen ad vejen kommer der flere egenproducerede sennepsvarianter til. Den fynske sommersennep bliver senere erstattet af vinter- eller julesennep, foruden at de pusler med ideer om andre produkter end sennep.

PRODUKTER FRA BROHOLM SLOTS KØKKEN
Vi har længe været på udkig efter gode produkter inden 
for ”det sure køkken” –f.eks. kryddereddiker. Nu har vi fundet nogle produkter af den ønskede gode kvalitet og er glade for at kunne præsentere Broholms kryddereddike med citrongræs og chili, havtornvinaigrette, kryddersyltede hyben og kryddersyltede rødløg. Desuden har vi en grillmarinade, som også kan bruges som ketchup.

FROSNE KØDVARER
S
om altid arbejder Storms Hjørnes ”kødpiger” hårdt forat vi ikke skal ”gå ned” pågod grillmad. Vi har f.eks. hakket lam og okse, lamme- og svinekoteletter, kyllingelår og bryster, samt forskellige grillpølser.

SENNEP fra Food for Friends + grillmarinade (ketchup) fra Broholm + godt grillkød = grundlaget for en perfekt dansk sommeraften !

Kommende møder
Bestyrelsesmøde : tirsdag den 20. august Frivilligmøde: mandag den 26. august Frivilligfest: fredag den 6. sept.

Venlig hilsen
Gerd, Margit og Vibeke fra Info-gruppen