Nyhedsbrev februar 2019

page1image1734672

NYHEDSBREV – 20. FEBRUAR 2019
Årets første nyhedsbrev følger op på foreningens generalforsamling, der blev afholdt på

Hotel Troense den 18.februar.

Der var et fint fremmøde og megen diskussionslyst – især under punktet indkomne forslag.

Overskuddet for 2018 var på næsten 25.000 kr. I dette beløb indgår medlemskontingent på 10.200 kr. samt donationen fra Pæreskudearrangementet på 10.000 kr. Omsætningen lå på lidt over 900.000 kr.
Som foreningens formand formulerede det i sin beretning, så er det primære fokus ikke at skabe et økonomisk overskud, men snarere socialt: Storms Hjørne er blevet et samlingspunkt takket være de mange frivilliges store indsats. Her skabes sammenhold og nye bekendtskaber, samtidig med at Troense har fået en dagligvarebutik til glæde for alle beboere.

Revisorernes bemærkninger til regnskabet var også i år konstruktive og fremadrettede. Der var flere forslag til formindskelse af udgifterne og ønsket om øget likviditet, bl.a.:

 •   Reduktion af varelager og varenumre
 •   Mindre spild
 •   Prisnedsættelser i god tid før udløbsdato
 •   Opfølgning på registrering af spild på de enkelte varegrupper (ny arbejdsgruppe?)
 •   Mindre, men hyppigere indkøbDisse punkter vil selvfølgelig blive taget op til diskussion ved de kommende møder i foreningens bestyrelse og ved frivilligmøderne.NY BESTYRELSEFrands Dahlgaard
  Gerd Macon (nyt medlem)
  Kirsten Nistrup Vilhelmsen (nyt medlem) Lise Dengsøe
  Vibeke Matzen
  Suppleanter:
  Alice Høltzel
  Erik Andersen(nyt medlem)Konstitueringen sker senere.Referatet fra generalforsamlingen og formandens beretning vil blive lagt på hjemmesidenwww.stormshjorne.dk
page1image16400128
page1image16397632
page2image1726144

INFORMATIONER FRA SPECIALVAREGRUPPEN KØD
HINDSHOLMGRISEN
Det er med stor fornøjelse, at vi fra udgangen af uge 8 kan præsentere svinekød fra HindsholmGrisen.

Poul og Carla , som står bag Hindsholmgrisen, sætter en ære i at producere kød på ærlig, autentisk og ægte vis, og de tager det dybt seriøst at kunne levere varer af allerhøjeste kvalitet, hvorfor de ikke stopper ved økologiens minimumskrav – men går langt videre:

HindsholmGrisen lever udendørs hele året – hele livet, men kan søge læ i hytter. Der er virkeligt god plads– hver gris har minimum 200m2 at boltre sig på.

HindsholmGrisen er 100% økologisk, den finder selv størstedelen af sin føde. Hvis nødvendigt får den grovfoder, ærter, lupinfrø og lign. Da de bruger meget energi på at søge føde, og i øvrigt har et aktivt, udendørs liv, vokser de meget langsomt. De bliver slagtet når de er ca. 1 år gamle.

Den langsomme vækst, motionen og foderet resulterer i en helt speciel kødkvalitet – mørk, fedtmarmoret og meget velsmagende. Slagtning, partering, modning og forarbejdning af kødet foregår alt sammen på stedet.

Det er et helt unikt produkt, som indtil nu kun er blevet solgt fra Hindsholms egen gårdbutik og ganske få andre butikker. Desuden leverer man kød til de mest kræsne restauranter.

Det er kød i særklasse, og passer derfor fint til Storms Hjørnes krav om kvalitet og bæredygtighed – det er svinekødets svar på Toftegaards oksekød !

Husk at komme til Storms Hjørnes fødselsdag den 5.3.19, hvor vi forventer at kunne servere et par smagsprøver af deres leverpostej og pølser. Eller kig forbi og læs og hør mere om dette fantastiske produkt.

TÅSINGE ÆG

Det er med lige så stor fornøjelse, at vi kan meddele, at Storms Hjørne nu forhandler æg fra Tåsinge Æg. Store, flotte, lækre æg, som produceres hos Daniel på Skinballegaard på Vornæs Skovvej.
Daniel hylder de gode, gamle principper, og giver sine høns mulighed for at leve et herligt hønseliv. Hønsene kvitterer med dejlige æg, som leveres nærmest direkte fra høns til hylden hos Storms Hjørne.

Vi sælger æggene for kr. 3,50 pr. stk. Man kan selv medbringe en bakke til æggene, eller købe en bakke for kr 3,-, som herefter kan genbruges. Og man kan købe præcist så mange æg man har brug for, vi sælger dem gerne stykvis.

****

 •   HUSK
  Storms Hjørne fejrer fødselsdag den 5. marts med gratis kaffe og rundstykker, smagsprøver og tilbud fra kl. 9 – 11. Arrangementet fortsætter med vin- og øltilbud mm. fra kl. 15 – 18.
 •   Udflugt for frivillige til Konnerup Chokolade tirsdag den 12. marts kl. 18. Der er enkelte pladser tilbage (frist 5.3.).
 •   Det næste frivilligmøde er onsdag den 3. april.Venlig hilsen
  Vibeke
  På Info-gruppens vegne 20.2.19